marți, 23 martie 2010

Bobby a demonstrat cat de simplu poti face muzica, urmand doar pasii lui, fara vreun minim de cunostinte muzicale

World Science Festival 2009: Bobby McFerrin Demonstrates the Power of the Pentatonic Scale from World Science Festival on Vimeo.



"Gama pentatonica este o gama muzicala cu 5 trepte pe octava, in contrast cu cea heptatonica (cu 7 note), cum este gama majora. Gama pentatonica este foarte comuna si se gaseste peste tot in lume, inclusiv (dar nu limitata) la muzica populara celtica, scotiana, ungureasca, vest africana, la jazz, la blues-ul american si muzica rock, in muzica japoneza, coreeana, chineza si vietnameza (inclusiv muzica populara a acestor popoare), in cantecele pentru copii, dar si in muzica unor compozitori clasici, cum ar fi cei francezi, de exemplu Claude Debussy."

Bobby McFerrin implica publicul intr-o lectie de muzica in timpul Festivalului Mondial al Stiintei 2009. Seminarul la care a participat el s-a numit “Note si Neuroni: In cautarea corului comun”.

sâmbătă, 13 martie 2010

Pe cand ceilalti se iubeau in casa, noi stateam pe acoperis si beam suc. avem pe post de cliseu romantic stelele si satelitii care o ardeau pe cer si iti spuneam ca vreau ca totul sa se intample asa cum vreau eu! iti puneam pe tava planurile mele marete si te indemnam sa ma crezi. defapt, vorbeam cu stelele. mi se pare ca au trecut vreo 2 riduri si vreo 1000 de neuroni de atunci si acum nu mai am cer cu stele si alte maruntisuri de genul.

miercuri, 3 martie 2010



M-am blocat intr-o fotografie azi!

Ochii cascati au sorbit supa lumii

care acum se agita in valuri ,

iar focul tremura pe pleoape

de frica lor.

Daca pe chip n-or sa apuce sa-apara prapastii...

Inseamna ca o sa mor mai devreme.